مجله پزشکی

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

درمان کرون با روش های جراحیگوارش

درمان کرون با روش های جراحی و خانگی و مراقبت های بعد از عمل

بیماری کرون یکی از مزمن ترین بیماری های دستگاه گوارش است که التهاب و تورم قسمت هایی از روده را درگیر می کند. این بیماری را شاید بتوان با کمکدارو و رژیم غذایی کنترل کرد اما در نظر داشته باشید که گاهی این بیماری پیشرفت می کند و پزشک ناچار است که قسمتی از روده را توسط انجام عمل جراحی بردارد تا به دیگر قسمت های روده آسیبی نرسد. در چنین شرایطی جراحی کرون قطعی ترین روشی است که برای حفظ قسمت های سالم دستگاه گوارش می توان جهت ادامه ی درمان کرون انتخاب کرد. در غیر این صورت تخریب روده ها می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد و شرایط وخیم تری را برای فرد به وجود بیاورد.

 جراحی بیماری کرون

هدف از انجام عمل جراحی کرون حذف کامل قسمت هایی از روده است که طی بیماری کرون آسیب دیده اند و می توانند سایر قسمت های سالم روده را نیز تحت تاثیر خود قرار دهند. این کار را برداشت روده یا رزکسیون می نامند.

مشکلات بیماران کرون فراتر از حد تصور است و علائم و نشانه های بیماری می تواند کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد و در صورتی که اقدامات درمانی لازم و مناسب برای فرد صورت نگیرد تمامی قسمت های روده دچار التهاب شده و در نهایت می تواند منجر به مرگ گردد. شاید در نگاه اول پذیرش جراحی کرون برای بیمار کمی سخت باشد ولی این تنها راه درمان کرون در فرد است که می تواند علائم و نشانه های بیماری را به طور کامل از بین ببرد.

بسیاری از مبتلایان به بیماری کرون ممکن است به فیستول یا آبسه مقعد هم دچار گردند که در چنین شرایط باید علاوه بر درمان کرون ، به کمک جراحی، درمان فیستول را هم شروع کنند.

انواع روش های جراحی برای درمان بیماری کرون

انواع روش های جراحی کرون

بنا بر آمارها و مطالعات کلی مشخص شده است که چیزی در حدود 70 درصد از بیماران مبتلا به کرون نیاز به عمل جراحی کرون پیدا می کنند و این تنها روش درمان برای پایان دادن به علائم و نشانه های بیماری آنهاست.

پزشک با توجه به شرایط پیشرفت بیماری و وضعیت بیمار یکی از روش های زیر را برای جراحی کرون انتخاب می نماید.

رزکسیون

رزکسیون روشی است که قسمت های آسیب دیده ی روده را به طور کامل حذف می کنند و از بدن بیمار خارج می نمایند. در نتیجه قسمت های سالم روده را به یکدیگر متصل کرده و از پیشرفت بیشتر بیماری جلوگیری می کنند.

کلستومی

کلستومی هم یکی دیگر از روش های جراحی بیماری کرون است که طی آن تمامی روده ی آسیب دیده به طور کامل حذف می گردد و قسمت انتهایی روده به پوست شکم بیمار متصل می گردد.

پروکتوکولکتومی

پروکتوکولکتومی زمانی توسط پزشک انتخاب می گردد که روده ی بزرگ و رکتوم در معرض آسیب قرار گرفته باشند و پزشک با کمک جراحی هر دوی آنها را به طور کامل بر می دارد و روده ی کوچک فرد را از طریق ایجاد سوراخی کوچک به پوست شکم او متصل می سازد.

استریکچرپلاستی

در روش استریکچرپلاستی هیچ قسمتی از روده برداشته نمی شود بلکه قسمت های مسدود و تنگ روده را گشاد می کنند و بدین ترتیب بدون حذف قسمت هایی از روده، علائم بیماری کرون را می توان از بین برد.

منبع : کلینیک زارعی

  • بشری علیزاده
  • ۰
  • ۰

عکس بواسیر خارجی و داخلی در زنان و مردان

تصویر فوق نمایی نزدیک از رکتوم و مقعد را نشان می دهد. همان طور که مشاهده میکنید در دو تصویر بالا به طور کامل نشان داده شده است که در هنگام بروز هموروئید چه اتفاقی رخ می دهد.

هموروئید زمانی به وجود می آید  که مویرگ ها و رگ های ناحیه ی مقعد شما در اثر فشار شدید دچار التهاب، کشیدگی و پارگی می شوند. این فشار می تواند ناشی از عواملی مثل یبوست ، چاقی و بارداری باشد.

بواسیر بسته به اینکه در رگهای کدام ناحیه از مقعد رخ می دهد به دو نوع داخلی و خارجی دسته بندی می شود که در تصویر بالا کاملا نمایان است.

عکس سمت راست نمایی از دیواره ی داخلی و قسمت خارجی مقعد را نشان می دهد.

در این تصویر یک بواسیر خارجی را مشاهده می کنید. بواسیر خارجی هنگامی رخ می دهد که بر رگهای ناحیه ی خارجی مقعد فشار بیش از اندازه ای وارد می شود و به دنبال آن این رگها دچار التهاب و پارگی می شوند. اگر به تصویر دقت کنید در قسمت انتهایی تصویر راست یک بیرون زدگی قابل مشاهده است. این بیرون زدگی ها در اثر التهاب و از هم گسیختگی دیواره ی رگهای مقعد به وجود می آیند .

در بواسیر نوع خارجی بیرون زدگی های گوشتی شکل و نامنظم در اطراف مقعد قابل رویت است.

از آنجایی که تعداد گیرنده های درد در قسمت خارجی مقعد بسیار بیشتر است این نوع هموروئید با درد بسیار زیادی همراه است و شخص در حین دفع مدفوع با خونریزی و درد زیادی مواجه می شود.

عکس سمت چپ نمایی از بواسیر داخلی را نشان می دهد.

همان طور که در تصویر فوق  مشاهده می کنید محل قرار گرفتن رگی که دچار آسیب و التهاب شده است در قسمت داخلی مقعد و درون رکتوم است از این رو این نوع هموروئید علائم و نشانه های ظاهری زیادی به همراه ندارد. در چنین بواسیر هایی بیرون زدگی و خونریزی مشاهده نمی شود و از آنجایی که تعداد گیرنده های درد در قسمت داخلی مقعد بسیار کمتر است با درد زیادی همراه نیست.

بواسیر داخلی ممکن است تا مدت ها علائم و نشانه های خود را نشان ندهد و در اغلب موارد  شخص به وجود آن پی نمی برد. در بسیاری از بواسیرهای داخلی خونریزی داخلی رخ می دهد و در نتیجه شخص بدون آنکه متوجه شود دچار کم خونی شدید می گردد و در بیشتر موارد علت آن را هم نمی توانند پیدا کنند. بواسیر داخلی خطر ابتلا به کم خونی و فقر آهن را به دنبال دارد.

عکس بواسیر خارجی و داخلی

در  تصویر بالا التهاب و از هم گسیختگی رگ های اطراف ناحیه ی مقعد به خوبی قابل مشاهده است.

عکس بیرون زدگی بواسیر

در بالا عکس بیرون زدگی بواسیر یا ترومبوزه را در بواسیر خارجی مشاهده می‌کنید.

  • بشری علیزاده
  • ۰
  • ۰

درمان فیستول با لیزر

روش قطعی و موثر درمان فیستول استفاده از روش های جراحی و لیزر است اما از آنجایی که جراحی دردسرهای خاص خود را به همراه دارد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار گرفته و درمان لیزر جایگزین آن شده است. برای درمان فیستول با لیزر، نیاز به تزریق بیهوشی و یا بیحسی است و عمل در کمترین زمان ممکن انجام می شود. در طی درمان این بیماری با لیزر تمامی مجرای ایجاد شده و احیاناً ریشه ها و شاخه های جانبی سوزانده می شود، در نتیجه تمام مجرای ایجاد شده از بین رفته و حتی ترمیم میشود. در آخر پزشک زخم را بخیه می زند تا از عفونت آن جلوگیری کند.

مزیت درمان فیستول با لیزر

  • روشی ساده، ارزان با کمترین میزان آسیب

  • کاهش سطح درد و خونریزی

  • درمان قطعی و موثر بدون امکان بازگشت

  • هزینه مناسب

  • بدون نیاز به بستری در بیمارستان و هدر دهی وقت

  • بدون آسیب به اسفنکتر و عوارض جانبی نظیر بی اختیاری

  • بدون احتمال ابتلا به سایر عفونت ها

  • بدون آسیب به پوست و به جای ماندن اسکار

هزینه درمان فیستول با لیزر

هزینه درمان فیستول با لیزر به عوامل متعددی بستگی دارد. که بر حسب پیشرفت بیماری و سایر عوامل تعیین می شود. پرداخت هزینه درمان فیستول با لیزر توسط بیمه بستگی به نوع بیمه شما دارد ولی در اغلب موارد هزینه جراحی لیزر فیستول توسط بیمه پرداخت نمی شود. ولی در نظر داشته باشید که هزینه درمان با لیزر بسیار مناسب تر از درمان جراحی است.

  • بشری علیزاده